Mersalg og flere leads

Markedsføringskanaler som Facebook Ads, Google Ads, Twitter Ads osv. er essentielle i din markedsføring, men det kan være en rigtig svær opgave, at skabe positiv ROI (return on investment) på dine marketinginitiativer. Ikke mindst fordi konkurrencen er rigtig stor. Og ikke mindst fordi skoven af marketingbureauer er enorm – det kan være svært at finde et bureau, som faktisk giver dig den værdi, du har behov for!

Hvis vi skulle give dig et rigtigt godt råd i forhold til at øge værdien af din markedsføring og derved mersalg, så vil det være: “få opbygget en maildatabase med potentielle kunder”.

Det er klart, at førstnævnte – samt din evne til at skabe en forretning, som kunderne efterspørger – giver dig mulighed for at skabe trafik til din hjemmeside, eller fx opsamle e-mailadresser eller direkte skabe salg (Facebook Shops, Google Shopping etc.). Google er en rigtig stærk kanal til at ramme kunder, som allerede leder efter et konkret produkt. Facebook er rigtig godt til at inspirere potentielle kunder og skabe opmærksomhed om din hjemmeside, og ligeså med Twitter. 

Men fokuserer du også på at få opbygget en mailingliste med kunder og potentielle kunder, så vil du få et stærkt værktøj, som du ganske gratis kan bruge til at inspirere dine modtagere og markedsføre dine produkter.

Grundlæggende skal du lave en plan for, hvad du vil med de opsamlede e-mailadresser. Ja, du skal selvfølgelig inspirere og sælge til dem. Men hvordan? Der findes mange muligheder, og mange kan faktisk automatiseres. Her nævnes nogle: 

  • Fortælle om nye produkter, særlige tilbud, kampagner, unikke rabatkoder
  • Lave konkurrencer, som kan aktivere dine brugere
  • Lave undersøgelser som giver dig værdifuld indsigt i brugernes behov og ønsker, som du kan bruge til at forbedre indkøb eller skabe mere relevant indhold
  • Sende velkomstmail med introduktion til fx de mest populære produkter (mersalg)
  • Når en kunde forlader kurven uden at betale, kan du sende dem en reminder, evt. men rabat som lokkemiddel
  • Når en kunde har købt, kan du sende direkte mail med relaterede produkter, kunden kunne være interesseret i 

Stærke værktøjer til leadgenerering

Men inden vi kommer så langt, så skal du først sætte et system op til at indsamle e-mailadresser. Som nævnt tidligere i artiklen, er Facebook Ads til leadgenerering en rigtig god metode, men denne artikel fokuserer på, hvordan på din egen hjemmeside / webshop kan opsamle e-mailadresser fra dine besøgende.

Først og fremmest skal du have et system, hvor du kan lagre de indsamlede leads (e-mailadresser), og som giver dig mulighed for at automatisere flow af kommunikation til disse. 

Der findes mange værktøjer, men vi vil anbefale dig at bruge enten MailChimp eller Klaviyo. Især MailChimp fungerer rigtig godt i sammenspillet med WordPress, og er gratis indtil du får oparbejdet et hvis antal e-mailadresser. Faktisk giver MailChimp dig også mulighed for at opsætte popups til mailindsamling, meen, mulighederne er meget elementære og ret ufleksible.

Og det er så her, at vi introducerer 2 gode værktøjer, som vi bestemt kan anbefale dig. Begge værktøjer koster desværre penge, men sådan er det jo ofte med gode værktøjer. 

Vi har gennem tiden forsøgt os med mange gratis WordPress plugins og også betalte. Nogle af de betalte plugins kan følge med, men de 2 værktøjer som klart giver dig de fleste muligheder og fleksibilitet er OptinMonster og Sleeknote.

OptinMonster vs. Sleeknote

OptinMonster er globalt en af de førende leadgenereringsværktøjer og er baseret i USA. De har over 1 million websites, som bruger deres tools til popups og leadgenerering, og generelt har de rigtig mange features, som giver dig mulighed at måle og optimere dine kampagner.

Sleeknote er faktisk et dansk udviklet værktøj, og virksomheden er baseret i Århus. 

Ligesom OptinMonster har Sleeknote også mange features, som er nyttige i arbejdet med at optimere din leadgenerering, og de er anvendt af mange store virksomheder i især Danmark.

Nedenfor kan du se fordele og ulemper ved begge værktøjer, efter vores egne oplevelser med brugen af dem. 

Forhåbentligt kan de hjælpe dig med at træffe en beslutning. Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du gerne vil hjælpes på vej med leadgenerering. Bemærk, at vi kan modtage kommission, hvis du vælger en af værktøjerne via vores links.

Sleeknote-logo

Fordele og ulemper ved Sleeknote

Sleeknote har 5 forskellige produktkategorier, som koster fra ca. 365 DKK per måned til 4.090 DKK per måned (årlig betaling). 

De fleste hjemmesider kan nøjes med den mindste kategori Basic (365 DKK) eller Plus (700 DKK), som giver mulighed for henholdsvis 50.000 visninger og 125.000 visninger. 

Sleeknote’s prismodel er skruet anderledes sammen end OptinMonster. Din pris afhænger simpelthen af, hvor mange sidevisninger din hjemmeside har, og du får derfor glæde af ALLE features i Sleeknote, uanset hvor meget trafik din hjemmeside har. 

De kalder det sessioner, men det svarer sidevisninger på din hjemmeside, og skal forstås sådan, at 1 session svarer til 1 sidevisning. Hvis du bruger fx Google Analytics til at tracke din hjemmesidetrafik, så kan du logge ind og sammenligne din månedlige trafik i form af sidevisninger, og herefter se, hvad du skal betale for at bruge Sleeknote’s popup løsning. Du kan se deres priser her.

Vi giver dig her en oversigt over fordele og ulemper ved brug af Sleeknote.

OptinMonster logo

Fordele og ulemper ved OptinMonster

OptinMonster har 4 forskellige produktkategorier, som går fra ca. 55 DKK per måned til 310 DKK per måned (årlig betaling). Hvis din hjemmeside har få besøgende kan du nøjes med deres mindste pakke “Basic”, som giver 3.500 visninger af popups per måned og koster de 55 DKK per måned. 

Men hvis du gerne vil arbejde mere seriøst med at optimere dine kampagner, så skal du købe deres “Plus” pakke, som koster ca. 120 DKK per måned og giver adgang til A/B test af kampagnerne.

Efter at have brugt OptinMonster i nogle år, har vi i oversigten nedenfor listet op, hvad vi mener fungerer godt og mindre godt ved OptinMonster.