Gratis webshop

WordPress er langt det mest populære valg til at bygge hjemmesider og webshops. Udvalget af plugins er enormt, og du kan komme rigtigt langt for lave omkostninger. 

Det store community omkring WordPress platformen samt WooCoommerce (webshop plugin) sikrer videreudvikling og optimering af teknologien, så du nemt og hele tiden kan holde din hjemmeside up-to-date med hvad nye krav og forventninger dine kunder har.

Når det så er sagt, så giver den store fleksibilitet i WordPress også hovedpine, når man står over for at skulle vælge det rigtige plugin eller det rigtige add-on system til at løse en given opgave.

Mange ønsker til udvidelse af platformen kan løses med plugins, enten gratis eller betalte. Og da WordPress er en meget fleksibel platform kan den nemt “tale sammen” med andre systemer, som du bruger i din forretning, fx Dinero, e-conomic, MailChimp, Sleeknote osv. Læs i øvrigt vores anbefaling af værktøjer der kan give dig mersalg og flere leads.

Kan man lave en webshop gratis?

Både og. Der findes mange løsninger til hvordan du kan komme igang med en online webshop. 

Nogle af de meste udbredte og populære webshop systemer er Shopify, WooCommerce, Dandomain og PrestaShop.

Leder du efter en billig eller endda gratis webshop løsning, så kan du faktisk komme hele vejen med en WordPress og WooCommerce (webshop plugin). Det er dog ikke helt nemt, men er du lidt ferm på fingrene, kan det lade sig gøre. Ellers kan vi hjælpe dig.

I det følgende gennemgår vi trin for trin, hvordan du kan oprette en webshop med WordPress og WooCommerce.

1. Find et webhotel til din hjemmeside

Selvom du kan komme igang med en gratis webshop, så slipper du dog ikke uden om, at skulle betale for hosting af din hjemmeside på et webhotel. 

Et webhotel udbyder plads på servere til hjemmesider, og en sådan plads skal du bruge til din webshop, så den kan tilgås fra omverdenen. 

Se her vores anbefalede webhoteller.

2. Find et passende tema

Der findes et hav af både gratis og betalte WordPress temaer. Men Storefront, som er bygget af WooCommerce, kan du faktisk i høj grad anvende til mange formål, og det er gratis.

Hent Storefront her

Når du har installeret Storefront, skal du installere WooCommerce plugin, som du kan hente fra WordPress hjemmeside – Download WooCommerce her og installer i følge guiden på WordPress hjemmeside.

3. Tilpas logo og design

Du kan nemt uploade logo og tilpasse Storefront temaet med dets indbyggede interface.

Du kan også kaste blikket mod nogle af de mere lækkert stylede temaer. Fx kan du komme langt med Sydney temaet.

Se følgende blogindlæg, som lister forskellige og gratis muligheder for designs til din webshop: https://athemes.com/collections/free-woocommerce-wordpress-themes/

4. Opret varer, moms, forsendelse og betaling

Når du installerer og aktiverer WooCommerce plugin, bliver du guidet igennem en opsætnings-guide, der hjælper dig med at få indstillet de grundlæggende elementer i WooCommerce, som moms, valuta, forsendelse samt betaling.

4.1 Betaling

Der findes flere forskellige muligheder for betalingsløsninger, og det kommer an på dit behov, hvilket du bør vælge. Hvis du fx gerne vil tilbyde MobilePay kan du oprette en betalingsaftale med fx PensoPay, Quickpay eller ePay. MobilePay koster typisk fra 49,- ekstra om måneden, og alle nævnte betalingsløsninger koster typisk også fra 49,- kr. per måned. Så regn med, at du med 0-25 transaktioner skal betale 100-149 kr. pr. måned.

MEN, behøver du ikke MobilePay, kan du anvende Stripe. Stripe er pay-as-you-go betalingsløsning, hvor du typisk betaler 2-3% pr. transaktion, men altså ikke betaler et månedligt gebyr. Du kan dog ikke tilbyde dine kunder betaling med MobilePay via Stripe. 

Stripe er til gengæld en rigtig god løsning, hvis du vil hurtigt igang, og du gerne vil holde omkostningerne nede, som en start. 

Når du med tiden får en højere volumen af ordrer, omkring 100-150 ordrer om måneden, så kan det ikke rigtig betale sig at bruge Stripe længere. 

Herefter er de fornævnte løsninger som Quickpay mv. billigere i det lange løb, selv med et månedligt fast gebyr.

4.2 Forsendelse

Når det kommer til forsendelse vil vi anbefale dig at anvende Shipmondo, da det er simpelt og i udgangspunktet gratis. 

Shipmondo indeholder ikke en månedlig fast omkostning, men du betaler kun, når du køber en forsendelse til ordren. Shipmondo har også gode forsendelseaftaler med GLS og DAO, som du kan benytte. Du har også mulighed for at tilknytte dine egne aftaler, hvis du har formået at forhandle bedre priser, som du gerne vil bruge.

Du kan læse mere om integration mellem Shipmondo og WooCommerce her

En anden spiller på markedet, som er relevant at overveje, er Webshipper. Webshipper er lidt mere avanceret, og egner sig bedre til større webshops, som har en stor volumen af ordrer. De har nemlig et større udbud af fragtleverandører, og de dækker forsendelser til hele verden. 

Webshipper koster dog fra 599 kr. / md.

5. Installér diverse nyttige plugins til din webshop

Der findes en række nyttige plugins, du bør installere og sætte op i din webshop. Vi gennemgår nogle af de mest essentielle i vores guide til gør-det-selv-wordpress.

6. Vil du selv pakke og håndtere ordrer?

Som startup virksomhed bør du overveje, om du selv skal stå for pluk og pak, samt lager.

Det er betryggende og mere simpelt at komme igang, når du bare har varerne i garagen eller i gæsteværelset, og selv pakker ordrerne der tikker ind.

Det er en god måde, at komme igang, men rækker din ambitioner lidt længere end et par ordrer om dagen, bør du overveje, at outsource pluk og pak og lagerdelen til en ekstern partner. 

Der findes mange pluk og pak virksomheder rundt om i landet, der tilbyder en billig opbevaring af dine varer, og som herefter kun opkræver betaling, når ordren skal plukkes, pakkes og forsendes til kunden.

Typisk betaler du 30-75 kr. per måned per palle/hyldemeter og herefter en fast pris per ordre eller pr. pluk. Her er det vores erfaring, at du kan få en all-inklusive pris i niveauet 45-75 kr. per ordre, som inkluderer håndtering samt forsendelse til kunden. Niveauet afhænger af dit produkts pakkekompleksitet (er det bare et produkt direkte ned i en kasse, eller skal det pakkes ind i silkepapir og med personligt kort) og mængden af pluk.

Følgende pluk og pak virksomheder, også kalder lagerhoteller, kan vi anbefale at gå i dialog med (klik på navnet for at gå til deres hjemmeside):